BATMAN KOZLUK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının Sonuna Gelmiş Bulunuyoruz

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının Sonuna Gelmiş Bulunuyoruz

    İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer TOPRAK, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

   Yayımladıkları mesajda Sayın Müdürümüz

  "Değerli Veliler, Değerli Okul İdarecileri ve Öğretmenler ve de Yarınlarımızın Umut Işığı Sevgili Öğrencilerimiz...

   Günümüz dünyasının en uygar toplumları, eğitime en çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üretmiş toplumlardır. Türkiye, bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerleyen, önüne çıkan sorunları çözmeye ve günümüzün uygar dünyasında yerini almaya çalışan bir ülkedir. Ancak bir toplum yalnız okulda, sınıfta, kütüphanede ve sadece öğretmenler vasıtasıyla eğitilemez. Eğitim evde, ailede başlar, okulda gelişir, çeşitlenir ve deyim yerindeyse beşikten mezara kadar, yani hayat boyunca devam eder. Kısaca eğitim okul sıralarında başlayıp biten bir olgu değildir. İnsan, hayatının her döneminde öğrenmeye açık olmalıdır.   

   2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirerek karnelerin alınacağı yarın, hepimiz; aynı heyecan ve mutluluğu yaşayacağız. Karne günleri, öğrencilik hayatının en önemli ve unutulması mümkün olmayan günlerinden biridir. Öğrencilerimiz için önemli olduğu kadar bizler için de bir o kadar önemli ve değerlidir. Karne, öğrenim görülen derslere ilişkin sadece akademik anlamda alınmış notlar bütünü olarak değerlendirilmemelidir. Karne notları sorumluluk sahibi olma, çaba gösterme, saygılı ve kabul edilen davranışlar sergileme, güvenilirlik ve dürüstlük, sosyal, sportif faaliyetlere ve derslere katılma, iletişim becerileriyle beraber proje, performans bileşenleriyle bir bütün olarak görülmelidir. Bütün bunları bir kenara bırakıp sadece karnedeki derslere ilişkin sayısal verileri, yani notları göz önüne almak doğru bir değerlendirme değildir. 

    Sayın Veliler, Çocuğunuzu tanımaya, onun yeterli ve yetersiz yönlerini objektif olarak değerlendirmeye çalışın. Çocuğunuzun farklı ilgi ve yetenek alanlarını keşfedebileceği farklı etkinlik fırsatları oluşturmaya çalışın. Israrcı ve kırıcı olmayın. İçten ve samimi olun. Onun neler hissettiğini anlamaya, onunla empati kurmaya çalışın. Burada yeri gelmişken değerli velilerimize, bilhassa annelere seslenmek istiyorum. Çocuklarınıza en güzel duyguları, ahlaki nitelikleri, erdemleri, müspet düşünceleri sizler vereceksiniz. Onların yetişkinlikte sizde gördükleri davranışları yapacaklarını, uygulayacaklarını unutmayınız. Onlara iyi birer rol modeli olun. Davranışlarınızla onlara örnek olmaya çalışın. Unutmayın ki sevgi ve hoşgörü ortamında büyüyen nesiller, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişirler. 

   Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Kıymetli Öğretmenlerimiz, Bir eğitim-öğretim yılı daha geride kalıyor. Sizler de çevrenizi aydınlatmaya, çocuklarımızı eğitmeye devam ediyorsunuz. Mesleğinizin kutsiyetini anlatmaya kelimeler yetmez biliyorum. Şartlar ne olursa olsun görevinizin gereğini en iyi şekilde yerine getirdiğinizden şüphem yoktur. Sizlere seminer döneminden sonra iyi bir yaz tatili diliyorum. İyi dinlenin, çünkü sorumluluğunuz her geçen gün biraz daha iyi artıyor. Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum. 

    Sevgili Öğrenciler, Bu eğitim öğretim yılında da çok çalışarak bir üst sınıfa geçmeyi hak ettiniz ya da mezun oldunuz, hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bazılarınızın notları düşük olabilir. Bu tatil sürecinin, eksik yönlerinizin değerlendirmesini yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız. Yaz tatilini verimli ve güzel geçirmek için ailenizle beraber  mutlaka güzel zaman geçirmeniz elzemdir. Tatil, kendinizi geliştirmek için  çok iyi bir fırsattır. Kendinizi geliştirmenizi sağlayacak en önemli etkinlik ise kitap okumaktır.  Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarılar yakalaması çok zordur. Tatilinizi sizlere yeni ufuklar açacak kitaplar okuyarak  değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.

 

            

         Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum.

 

Komando Mahallesi Çetin Emeç Caddesi Hükümet Konağı No 210/5 Kozluk/BATMAN - 0488 411 21 94

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.